Jäsenedut ja jäsenten muistaminen

• Kummelin käyttömaksut: yhdistyksen jäsenent saavat käyttää Kummelia jäsenhintaan, tarkemmin kotisivujen Kummeli-osiossa.

• Korvaus kulttuuritilaisuuden tai liikuntasuorituksen pääsymaksusta: yhdistyksen jäsenillä on mahdollisuus saada korvaus Suomessa järjestetyn kulttuuritilaisuuden, elokuvaesityksen tai liikuntasuorituksen pääsymaksusta.

•  Korvaus on henkilökohtainen, se maksetaan kertakorvauksena ja on enintään 25 €/jäsen/vuosi.

•  Korvaus on haettava 23.12.2018 mennessä. Korvaushakemuslomakkeita saa toimistolta ja sen saa tulostettua myös tästä:

• Raahen Seudun Osuuspankilta yhdistyksen jäsenet saavat   jäsenetuja jotka näet seuraavasta liitteestä:

• Kultajousi Oy tarjoaa jäsenalennuksia tuotteistaan. JHL:n jäsenkortilla saa kaikista Kultajousi- ja Westerback-liikkeistä huomattavia etuja (alennus normaalihitaisista tuotteista):

• kellot -20%

• kultakorut ja -ketjut -20 %

• timanttikorut -20 %

• hopeakorut -20 %

• lahjatavarat -20 %

• Kalevala-korut -20 %

• pöytähopeat -20 %

• tilaustöiden ja työsuoritusten hinnoista alennus tapauskohtaisesti.

• JHL:n jäsenkortti oikeuttaa alennukseen Teboil-huoltamolla. JHL:n jäsenille polttoaine-etu on 2 snt/litra. Lisäksi saat Teboil-huoltamoilla 10 prosenttia alennusta voiteluaineista (koskee 10 litran ja sitä pienempiä astioita).

• JHL on vakuuttanut jäsenensä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turvassa. Kollektiivinen jäsenvakuutus sisältää matkustajavakuutuksen ja tapaturmavakuutuksen pysyvän haitan varalle.

• Liitto on vakuuttanut ammattiin opiskelevat jäsenensä ammattihenkilön vastuuvakuutuksella. Vakuutus on voimassa teoriaopetuksen aikana ja työharjoittelussa.

• Liiton neuvottelemat työ- ja virkaehtosopimukset ovat etuja sinänsä. Niillä sovitaan, mitä työstä kuuluu maksaa, millaiset ovat työajat ja miten vuosiloma- ja sairauslomaoikeudet määräytyvät. Myös työsuhdeturvasta sovitaan liiton neuvottelemalla työ- ja virkaehtosopimuksella.

• JHL:läisillä on oma työttömyyskassa. Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa tarjoaa ajanmukaiset palvelut mm. ansiopäivärahan, koulutustuen ja vuorottelukorvauksen suhteen.

Jäsenten muistaminen

Jäseniä jotka täyttävät 50 tai 60 vuotta, huomioidaan merkkipäivänä 20€ lahjakortilla.

Seuraavat vuosikymmenet 70, 80, 90....... huomioidaan onnittelukortilla.

JHL:n jäsenyyteen kuuluu mm. seuraavia etuja

Edunvalvonta/sopimusturva
Jäsen on liitto- ja yhdistystason edunvalvonnan piirissä. Jäseneen sovelletaan valtakunnallisia ja mahdollisesti paikallisesti yhdistyksen solmimia sopimuksia.

Luottamusmiestoiminta
Luottamusmies on jäsenen lähin turva. Jäsen voi kääntyä apua tarvitessaan luottamusmiehen puoleen työtään tai työsuhteensa ehtoja koskevissa asioissa.

Työttömyysturvaetuudet
Jäsen, joka on maksanut jäsenmaksua vähintään 26 viikkoa ja on ollut tämän ajan työssä vähintään 18 tuntia viikossa, on oikeutettu työttömyyskassaan maksamiin ansiosidonnaisiin etuuksiin.

Oikeusapu
Työsuhteeseen liittyvissä oikeustapauksissa liiton maksuton oikeusapu.

Liiton vakuutusturva
Liittovakuutus kattaa kaikki JHL:n jäsenet ja sisältää mm.
- vapaa-ajan invaliditeettivakuutuksen
- matkustajavakuutuksen
- lisätietoja saat vakuutusyhtiö Turvan konttoreissa

Liiton maksuton koulutus ja kunta-alan opisto
Kunta-alan opiston lisäksi koulutusta järjestävät aluetoimistot alueellisina ja yhdistykset paikallisina kursseina sekä opintokerhoina. Lisätietoja saat JHL kouluttaa-esitteestä ja Motiivi-lehdestä.

Lomatoiminta ja oma lomakeskus Livohka
Kunta-alan opisto ja lomakeskus Livohka ovat jäsenille edullisia lomanviettopaikkoja.

Majoitusetu matkustaville
JHL:n jäsenkortilla saa SRM:n (Suomen retkeilymajajärjestö) retkeilymajoista alennuksen koko perheelle.

Motiivi-lehti 9 numeroa/vuosi
Lehden mukana lähetetään lisäksi liitteitä eri ammattiryhmille.

Ilmainen kalenteri
Liitto lähettää jokaiselle jäsenelleen vuoden lopussa seuraavan vuoden kalenterin maksutta. JHL:n jäsenyyteen kuuluvista eduista voit kysyä yhdistyksemme toimistosta!

Katso myös  www.jhl.fi